Woda Żywiec Perła...

...bo źródło ma znaczenie


Woda Żywiec Perła wydobywana jest u podnóża góry Prusów, w Żywieckim Parku Krajobrazowym. Ujmowana bezpośrednio ze źródła, trafia do butli, które od razu są pakowane i wysyłane do Odbiorców.

Jest naturalnie niskozmineralizowana - idealna do przyrządzania posiłków i napojów, gdyż nie zmienia ich smaku i dobrze rozpuszcza zawarte w surowcach składniki odżywcze. Można ją pić w każdym wieku - bez ograniczeń. Woda Żywiec Perła jest niskosodowa i ma wysoki współczynnik zasadowości. Im woda jest bardziej zasadowa - tym zdrowsza i lepsza dla organizmu, doskonale nawadnia, orzeźwia i odkwasza organizm.




Woda zasadowa zwiększa wydolność organizmu podczas wysiłku, doskonale nawadnia go, odtruwa i odkwasza. Świetnie gasi pragnienie, działa antyrakowo (likwiduje wolne rodniki) oraz zwiększa przyswajalność minerałów i witamin. Utrzymuje i równoważy pH organizmu (6,9-7,2), i w ten sposób wytwarza środowisko, które likwiduje bakterie, zapalenia i choroby. Żywiec Perła ma najwyższy odczyn zasadowy wśród wód mineralnych dostępnych na rynku - aż 8,2 pH. Lekarze polecają pić wodę zasadową.


Naturalna woda źródlana o niskiej mineralizacji jest bardzo przydatna w gospodarstwie domowym - do przyrządzania posiłków i napojów, gdyż nie zmienia ich smaku i dobrze rozpuszcza zawarte w stosowanych surowcach składniki odżywcze. Żywiec Perła jest także doskonała do przyrządzania posiłków dla niemowląt. Zachowuje swoją pierwotną czystość i jest pozbawiona zanieczyszczeń chemicznych oraz mikroorganizmów szkodliwych dla zdrowia.